Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Να φύγετε, να πάτε αλλού


Συνάντηση μιας ολόκληρης ώρας είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την Φώφη Γεννηματά όπου, όπως δείχνουν τα πράγματα, συμφώνησαν ότι η κυβέρνηση πρέπει να φύγει και να πάει αλλού, το συντομότερο δυνατόν. Πάντως κάποια άλλη χώρα που να δέχεται την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έως αυτή την ώρα που μιλάμε, δεν έχει βρεθεί. Οι προσπάθειες πάντως συνεχίζονται και σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες υπάρχει περίπτωση συμφωνίας με τη Βόρεια Ιρλανδία η οποία έχει ξεμείνει από κυβέρνηση και κινδυνεύει να διοικηθεί κατευθείαν από την Αγγλία. Οπότε στο δίλλημα Τσίπρας – Αγγλία οι Βορειο-ιρλανδοί ψηφίζουν Τσίπρα. Ας πρόσεχαν.

Παρ’ όλο όμως που ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Φώφη Γεννηματά συμφώνησαν σχετικά με το ποιος πρέπει να φύγει, διαφώνησαν σχετικά με το ποιος πρέπει να έρθει. Γιατί όταν κάποιος φύγει, πρέπει κάποιος άλλος να έρθει. Αλλιώς θα επικρατήσει η Αναρχία και ο Ρουβίκωνας.

Ο μεν Κυριάκος Μητσοτάκης υποστηρίζει ότι σειρά πρέπει να έχει η Ν.Δ. με επικεφαλής τον ίδιο, κάτι που φαίνεται φυσιολογικό αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπάρχει μόνο για να κυβερνήσει. Αφού κυβερνήσει, στη συνέχεια θα αναληφθεί στους ουρανούς και θα αποτελεί πλέον μια ιδέα.

Από την άλλη, η Φώφη Γεννηματά έκανε την έκπληξη τονίζοντας ότι δεν πρέπει να κυβερνήσει μόνο του το Πασόκ, αλλά θα πρέπει να υπάρξει μια ευρύτερη συνεργασία δυνάμεων, εκτός από το Πασόκ, που θα συμπεριλαμβάνει Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατική Απελευθέρωση, Ανεξάρτητη Ανανεωτική Αριστερά, Ανανεωτική Δεξιά, Ανανεωτικό ΠΑΣΟΚ, Ανανεωτική Νέα Δημοκρατία, Όχι στον Πόλεμο, Κόμμα Επιχείρηση Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Σώζω Ζωές, Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος - ΠΑ.Ε.Κ.Ε. , Δημοκρατικούς, Κοινωνία Αξιών και Κόμμα Πειρατών Ελλάδας. 

Για το κόμμα του Αρτέμη Σώρρα δεν αναφέρθηκε ακόμα κάτι, αλλά δεν θα ήταν κακή ιδέα. Είτε παλαβός είτε θεοπάλαβος, η ψήφος το ίδιο μετράει.