Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Η Φώφη Γεννηματά θα ψηφίσει δικό της εκλογικό νόμο

Δεν θα ψηφίσει τελικά η Φώφη Γεννηματά την πρόταση της κυβέρνησης για την αλλαγή του εκλογικού νόμου. Διότι η πρόταση της κυβέρνησης δεν περιλαμβάνει και τα πέντε σημεία που έθεσε η Φώφη Γεννηματά στη συνάντηση της με τον Αλέξη Τσίπρα. Περιλαμβάνει μόνο τα δύο από αυτά. Τα υπόλοιπα τρία τα έφαγε η μαρμάγκα.

Παράλληλα η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, τόνισε ότι ο προτεινόμενος από την κυβέρνηση εκλογικός νόμος καθιστά ρυθμιστή το τρίτο κόμμα και όχι το Πασόκ, γεγονός που χαρακτηρίζεται ως απαράδεκτο.

Άλλωστε αυτόν τον εκλογικό νόμο είχε προτείνει η Φώφη Γεννηματά πέρσι και ο Αλέξης Τσίπρας δεν τον δέχτηκε. Και τον δέχεται τώρα; Ε, τώρα δεν το δέχεται η Φώφη Γεννηματά.

Η Φώφη Γεννηματά έχει τεράστιες διαφορές από όλους τους άλλους και ας μην της φαίνεται. Και ας έχουν υπογράψει όλοι μαζί και ο καθένας χώρια από ένα τουλάχιστον μνημόνιο. Αυτό δεν μετράει. Οι διαφορές είναι πολλές και όποιος πιστεύει ότι το Πασόκ και η Ν.Δ. είναι το ίδιο και το αυτό, να φέρει αποδείξεις. Και για να τον προλάβω, να ξεκαθαρίσω ότι μια συγκυβέρνηση δεν φτάνει. Χρειάζονται τουλάχιστον δύο.

Μάλιστα η Φώφη Γεννηματά αναρωτιέται και συνάμα προβληματίζεται γιατί ο Αλέξης Τσίπρας βιάζεται στο θέμα του εκλογικού νόμου. Μήπως σκοπεύει να ξανακάνει εκλογές το φθινόπωρο; Ή, ακόμα χειρότερα, να εξαγγείλει κανένα νέο δημοψήφισμα;

Αλλά η Φώφη Γεννηματά δεν είναι κανένα χάπατο να πιαστεί κορόιδο όπως τόσοι άλλοι στο παρελθόν. Γιατί η Φώφη Γεννηματά έχει δικό της σχέδιο. Το οποίο περιλαμβάνει και τα πέντε σημεία που έθεσε στη συνάντηση της με τον Αλέξη Τσίπρα και όχι μόνο τα δύο.

Πάντως όλα τα κόμματα, παρ’ όλες τις διαφωνίες τους, συμφωνούν στο όριο του 3%. Εκτός από το ΚΚΕ. Και ας είναι σίγουρο ότι κάποιοι από αυτούς δεν θα εκλεγούν στην επόμενη βουλή λόγω ακριβώς αυτού του ορίου. Σαν να βάζεις δηλαδή τα χεράκια σου και να βγάζεις τα ματάκια σου. Τυχαίο;