Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Χωρίς μπούτια και κώλους εμφανιστήκαμε φέτος στη Eurovision



Αποκλείστηκε η χώρα από τον τελικό της Eurovision γεγονός που καταρράκωσε την ψυχολογία του έθνους. Ιδίως αυτή την εποχή όπου τα χαστούκια για την χώρα έρχονται το ένα μετά το άλλο, ο αποκλεισμός από τον τελικό της Eurovision μοιάζει με τραγωδία. Μεγαλύτερη και από τα μνημόνια.

Πρώτη φορά αριστερά στα χρονικά συνοδεύτηκε με τον πρώτο αποκλεισμό της χώρας από τον τελικό της Eurovision. Τυχαίο; 

Η αντιπολίτευση θεωρεί ως υπεύθυνο για την νέα εθνική τραγωδία τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος ανέθεσε απευθείας στον Διονύση Τσακνή την διεύθυνση της ΕΡΤ και αυτός με τη σειρά του  ανέθεσε απευθείας σε καλλιτέχνες της αρεσκείας του την εκπροσώπηση της χώρας. Η αντιπολίτευση θεωρεί ότι η κυβέρνηση όφειλε να διεξάγει δημοψήφισμα ώστε να αποφασίσει ο ελληνικός λαός ποια θα ήταν η καταλληλότερη εκπροσώπηση. Κάτι που ο Αλέξης Τσίπρας βέβαια δεν έπραξε αφού δεύτερη φορά το “ΟΧΙ” δεν γίνεται “ΝΑΙ”. Έχει μάθει πλέον ο λαός. Ξανά κορόιδο σε δημοψήφισμα δεν πιάνεται.

Αντίθετα, στον τελικό της διοργάνωσης πέρασε η Κύπρος η οποία αποδεικνύει και έμπρακτα ότι η χώρα έχει περάσει οριστικά σε ρυθμούς ανάπτυξης και η οικονομική κρίση και τα μνημόνια  ανήκουν πλέον στο παρελθόν. 

Εδώ που τα λέμε ούτε μπούτια ούτε κώλους είχε η ελληνική εκπροσώπηση φέτος. Που πας χωρίς μπούτια και κώλους ρε καραμήτρο στην Ευρώπη;  Έτσι όπως πάμε, οι αριστεροί είναι ικανοί του χρόνου να στείλουν τον Μίκη Θεοδωράκη στη Eurovision. Αυτοπροσώπως.