Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Κυριάκος Μητσοτάκης: ένα προστατευόμενο είδος.



Μεταξύ των πολιτικών με ουσιαστική επιρροή στην Ευρώπη συγκαταλέγεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Politico Europe. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο ειδησεογραφικό πρακτορείο, ευρωπαίοι ηγέτες καθημερινά σχηματίζουν ουρές έξω από το γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη ώστε να τον συμβουλευτούν για θέματα, κυρίως οικονομικού ενδιαφέροντος. Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι κανένας τυχάρπαστος. Ολόκληρο Harvard έχει τελειώσει. Από εκεί που πέρασε ο Γιώργος Παπανδρέου. Και ο Αντώνης Σαμαράς.

Μάλιστα το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η Άνγκελα Μέρκελ δεν κοιμάται το βράδυ αν δεν συνομιλήσει καμιά ωρίτσα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αντίθετα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ντρέπεται να ενοχλήσει βραδιάτικα.

Άλλωστε, καθώς η Ευρώπη αργά, αλλά σταθερά, ξεμένει από επιλογές, η ελπίδα ακούει στο όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος είναι γνωστός για την μεταρρυθμιστική σκέψη και την ηγετική του φυσιογνωμία. Μην ξεχνάς ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν από τους πρώτους που κατάλαβε ότι η χώρα χρεοκόπησε το 2016. Αυτοί που λένε ότι χρεοκόπησε νωρίτερα είναι κάτι Συριζαίοι αντιδραστικοί που προκειμένου να κυβερνήσουν είναι ικανοί να βγάλουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη  ακατάλληλο για οτιδήποτε. Ακόμα και για να κυβερνήσει.

Παρ’ όλα αυτά ο Κυριάκος Μητσοτάκης την ξέρει τη λύση. Την έχει εφαρμόσει στο παρελθόν στην πράξη. Απολύει δημοσίους υπαλλήλους και μαζί με αυτούς εξαφανίζεται και το πρόβλημα. 

Άλλωστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι απλώς ένας δεξιός πολιτικός. Είναι ένας φιλελεύθερος, δεξιός πολιτικός. Που για να πετύχεις τέτοιο συνδυασμό πρέπει να το προσπαθήσεις πολύ. Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προσπαθήσει πολύ στη ζωή του ώστε να γίνει ένας φιλελεύθερος, δεξιός πολιτικός. 

Προστατευόμενο είδος. 

Σπανίζει…