Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Η Βασιλική Κατριβάνου θα είναι για πάντα ΣΥΡΙΖΑ.

Ότι δεν πρόκειται να φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε με σφαίρες, ξεκαθάρισε η Βασιλική Κατριβάνου η οποία έγινε διάσημη επειδή καταψήφισε την τροπολογία για τον κόφτη και τη διάταξη για το υπερταμείο. Αυτή τη φορά η Βασιλική Κατριβάνου ήταν η μόνη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που καταψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι υπόλοιποι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τον υπερψήφισαν και ας πόνεσαν. Ενώ για την Βασιλική Κατριβάνου ο πόνος ήταν αβάστακτος. Και γιαυτό δεν υπερψήφισε. Και γιαυτό έγινε το θέμα της ημέρας. Σκέτο ρεζιλίκι.

Η Βασιλική Κατριβάνου ήθελε και τις προηγούμενες φορές να καταψηφίσει την κυβέρνηση, αλλά δεν το έκανε γιατί δεν ήθελε να πάει με τον όχλο. Γιαυτό, όλους αυτούς τους μήνες, περίμενε υπομονετικά την κατάλληλη στιγμή και τελικά την βρήκε. Επιτέλους ήταν η μόνη.

Η Βασιλική Κατριβάνου ξεκαθάρισε ότι παραιτείται από βουλευτής αλλά όχι και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αφού όσοι φεύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους τρώει το μαύρο φίδι.

Η Βασιλική Κατριβάνου εξήγησε τους λόγους που την ανάγκασαν να καταψηφίσει τις επιλογές της κυβέρνησης. Τόνισε ότι οι λόγοι ήταν υπαρξιακοί αλλά πάνω από όλα αριστεροί. Γιατί όταν σήμερα δηλώνεις αριστερός, μάλλον  έχεις υπαρξιακά προβλήματα. Και προβλήματα ταυτότητας. Αφού και ο Αλέξης Τσίπρας, όπου σταθεί και όπου βρεθεί, αριστερός δηλώνει.

Μάλιστα η Βασιλική Κατριβάνου εκμυστηρεύτηκε ότι τα ίδια υπαρξιακά προβλήματα έχουν και άλλοι από τον κόσμο της Αριστεράς. Δεν διευκρίνισε σε ποιον αναφερόταν, αλλά όλοι καταλάβαμε ότι εννοούσε τον Αλέξη Τσίπρα.