Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Ο ανατρεπτικός Σταύρος Θεοδωράκης



Είναι γνωστό ότι κάθε φορά που μιλάει ο Σταύρος Θεοδωράκης,  άνεμος ανατροπής φυσάει στα μπατζάκια μας. Τέτοιος ανατρεπτικός  άνεμος φύσηξε και σε πρόσφατη ανατρεπτική συνέντευξη του Σταύρου Θεοδωράκη στον ανατρεπτικό ραδιοσταθμό του ανατρεπτικού Νίκου Χατζηνικολάου. Και είναι αλήθεια ότι λίγος από τον ανατρεπτικό άνεμο ξέφυγε από τα μπατζάκια μας και πήρε λίγο από παπάρι. 

Ο Σταύρος Θεοδωράκης λοιπόν ξεκαθάρισε ότι σε περίπτωση που η χώρα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, το Ποτάμι θα κάνει την ανατροπή και θα κατεβεί αυτόνομο. Γιατί καλύτερα μόνος σου και Ποταμάκι παρά παρέα με άλλους και Ποτάμι. 

Παρ’ όλα αυτά ο Σταύρος Θεοδωράκης τάχθηκε υπέρ των μεγάλων συμμαχιών. Τόσο μεγάλων ώστε να σώσουν τη χώρα από την κρίση. Γιατί η συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι μια μικρή συμμαχιούλα που δεν μπορεί να μας βγάλει από την κρίση. Άλλωστε όλα είναι θέμα μεγέθους. Και ας λέει η Φώφη Γεννηματά ότι το μέγεθος δεν μετράει. Άμα το φας καταλαβαίνεις τη διαφορά. 

Βέβαια ο Σταύρος Θεοδωράκης, σε αυτή τη μεγάλη συμμαχία, δεν συγκαταλέγει ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε την Ν.Δ. Ενώ επίσης δεν συγκαταλέγει το Πασόκ το οποίο όμως, λόγω μεγέθους, δεν συγκαταλέγεται πουθενά. Και που υπάρχει θαύμα είναι.

Βέβαια όταν το Ποτάμι θα κινδυνεύει με εξαΰλωση, μια χαρά θα φαντάζει η συμμαχία με το Πασόκ. Και ας μην μοιάζει ανατρεπτική. Από κάπου να πιαστεί και ας είναι και Πασόκ. Αλλά τότε θα είναι αργά, όπως ψέλλισε και η ΔΗΜΑΡ πριν σωπάσει για πάντα.