Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Όλοι σε ένα νοικοκυρεμένα.



Την ενοποίηση των Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού θα προτείνει η Φώφη Γεννηματά στον Σταύρο Θεοδωράκη. Γιατί το Πασόκ και η Δημάρ τελικά δεν φτάνουν. Χρειάζονται και άλλους για να γίνουν πολλοί. 

Αν τελικά πραγματοποιηθεί η ενοποίηση, τότε η νέα συμπαράταξη θα αποτελέσει την τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη ενώ αν ενωθεί και με την Ν.Δ. τότε κάποια στιγμή μπορεί να κυβερνήσει κιόλας. Για την ώρα, η τρίτη θέση θεωρείται ιδιαίτερα τιμητική και αντικατοπτρίζει τις προσπάθειες της Φώφης Γεννηματά για ανάκαμψη του κεντρώου χώρου. Μαζί με τον Σταύρο Θεοδωράκη. Γιατί ο καθένας παίρνει ότι του αξίζει. Η Φώφη Γεννηματά τον Σταύρο Θεοδωράκη και ο Αλέξης Τσίπρας τον Πάνο Καμένο. Είναι να μην βρεθείς σε ανάγκη.

Μάλιστα στις σκέψεις της Φώφης Γεννηματά, για ακόμα μεγαλύτερη ενδυνάμωση του κεντρώου πολιτικού χώρου, είναι η συνεργασία με τον Απόστολο Γκλέτσο, που όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει, και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου που επίσης όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει. Απλώς ο Απόστολος Γκλέτσος το κάνει καλύτερα.

Για την ώρα ενδεχόμενη συνεργασία με την Ν.Δ. δεν υπάρχει αφού ο κεντρώος χώρος της Φώφης Γεννηματά δεν έχει κοινό τόπο με τον φιλελεύθερο χώρο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Έχει όμως με τον Φιλελεύθερο χώρο του Σταύρου Θεοδωράκη. Γιατί φιλελεύθερος από φιλελεύθερο διαφέρει. Στο πόσο κιλά μαλάκας είναι.

Η απορία που δημιουργείται από τις συνεχόμενες ενοποιήσεις του Πασόκ με άλλα κόμματα είναι αν τελικά διευρύνεται ο κεντρώος χώρος ή συρρικνώνεται το Πασόκ.