Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Με τι όρεξη να τη φας τη λαγάνα;



Ακυρώθηκαν λόγω της βροχόπτωσης οι μουσικές εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί από τον Δήμο Αθηναίων, για τα Κούλουμα, στον λόφο του Φιλοπάππου. Οι μουσικές εκδηλώσεις θα μεταφερθούν στα hot spots όπου οι πρόσφυγες δεν μασάνε από άσχημες συνθήκες. Έχουν συνηθίσει. 

Αντίθετα οι Έλληνες πολίτες δεν έχουμε ακόμα συνηθίσει στις άσχημες συνθήκες αλλά βρισκόμαστε σε καλό δρόμο τα τελευταία χρόνια. Ένας πόλεμος ή ακόμα και ένας εμφύλιος ίσως να επισπεύσει τις διαδικασίες ώστε να μπορέσουμε επιτέλους να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε  ακόμα και κάτω από τη βροχή.

Κανονικά, πάντως, γίνεται η διανομή σαρακοστιανών εδεσμάτων από τους εργαζόμενους του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου λόγω της προσέλευσης δεκάδων πολιτών από νωρίς το πρωί της Καθαρά Δευτέρας. Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος αναφέρει ότι τα προϊόντα που θα περισσέψουν θα μεταφερθούν το μεσημέρι στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων του Ελαιώνα.

Παρόλαυτα δεν αναμένεται να περισσέψει ούτε μια μερίδα φαγητού για τους πρόσφυγες αφού οι Έλληνες πολίτες έχουν πέσει από το πρωί με τα μούτρα στις λαγάνες και τους χαλβάδες και ας μην συνοδεύεται το φαγοπότι από μουσική. 

Ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες το φαί ψιλοτρώγεται εύκολα.
Αν ανοίξουν τα σύνορα θα τρώγεται ακόμα ευκολότερα.

Γιατί τα κλειστά σύνορα έναν κόμπο τον δημιουργούν στο στομάχι.

Φαντάζεσαι να έρχονται συνεχώς οι πρόσφυγες αλλά να μην φεύγουν ποτέ; 

Με τι όρεξη να τη φας μετά τη λαγάνα;