Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Σαν έτοιμος από καιρό σα Θεοδωράκης.



Έτοιμος δηλώνει ο Σταύρος Θεοδωράκης να ηγηθεί ενός νέου μεταρρυθμιστικού κινήματος διεκδικώντας την προεδρία του. Γιατί ο Σταύρος Θεοδωράκης θέλει να κυβερνήσει. Ή έστω να συγκυβερνήσει. Και μέσω του Ποταμιού δύσκολα θα τα καταφέρει.

Στην ίδια, εάν όχι σε χειρότερη, κατάσταση βρίσκεται η Φώφη Γεννηματά η οποία επίσης θέλει να κυβερνήσει ή έστω να συγκυβερνήσει, αλλά μέσω του Πασόκ κάτι τέτοιο είναι αδύνατο. Γιαυτό θέλει και η ίδια να ηγηθεί ενός νέου μεταρρυθμιστικού κινήματος. Το θέμα είναι τελικά ποιος από τους δύο θα προλάβει να ηγηθεί, γιατί το νέο μεταρρυθμιστικό κίνημα δεν θα έχει θέση για δύο ηγέτες. Ένας και καλός. 

Μάλιστα ο Σταύρος Θεοδωράκης ξεκαθάρισε ότι γνωρίζει πως ο κεντρώος χώρος ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. έχει στενέψει αρκετά αλλά υπενθύμισε σε όσους ξεχνάνε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το 1993 ήταν εκτός Βουλής και σήμερα κυβερνάει. Οπότε το ίδιο θα μπορούσε να επαναληφθεί. Γιατί ο Σταύρος Θεοδωράκης ξέρει ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται. Είναι θέμα σωστού timing. Να βρει τρύπα ψάχνει. Και μετά άντε να τον ξετρυπώσεις. 

Βέβαια από το 1993 έως σήμερα έχουν περάσει 23 χρόνια. Μετά από 23 χρόνια ο Σταύρος Θεοδωράκης θα πλησιάζει τα 80. Οπότε καλύτερα να μην έχει ως παράδειγμα του τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν θέλει επιτέλους να κυβερνήσει θα πρέπει να βιαστεί.