Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Άκυρος ο αγιασμός των υδάτων στον Πειραιά. Ο νικητής να φέρει τον σταυρό πίσω.



Επίθεση κατά της ΕΡΤ εξαπέλυσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ, μετά την ολοκλήρωση της τελετής αγιασμού των υδάτων, καταγγέλλοντας την απουσία κάλυψης της εκδήλωσης από την ΕΡΤ. Γεγονός που καθιστά τον αγιασμό τον υδάτων άκυρο γιατί χωρίς τηλεοπτική κάλυψη δεν θα υπάρχουν μάρτυρες. Και χωρίς μάρτυρες πάει τζάμπα τόσος κόπος. Είναι σαν να μην έγινε.

Αντίθετα με τον αγιασμό της Δεξαμενής στο Κολωνάκι όπου υπήρξε τηλεοπτική κάλυψη και άρα η διαδικασία θεωρείται έγκυρη.

Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Πειραιώς, Σεραφείμ, τους επόμενους αγιασμούς θα τους καλύψει ο ίδιος προσωπικά με την κάμερα του κινητού του τηλεφώνου και θα ανεβάσει το βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του διαβόλου ώστε να υπάρξουν πειστήρια. Μάλιστα την επόμενη χρονιά θα βγάλει selfies με τον νικητή του διαγωνισμού εύρεσης του σταυρού, ενώ για να μην χάσει καμιά λεπτομέρεια σκέφτεται να βουτήξει και ο ίδιος στη θάλασσα ώστε να βρίσκεται όσο το δυνατόν πιο κοντά στα γεγονότα. Πιο κοντά και από τον ΣΚΑΙ.

Παρά την έλλειψη τηλεοπτικής μετάδοσης, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν σημαντικές προσωπικότητες της ορθοδοξίας όπως ο Χριστός, η Παναγία, ο Βαγγέλης Μαρινάκης αλλά και ο Ηλίας Κασιδιάρης, παρόλο που είναι ομοφυλόφιλος. Γιατί ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ δεν κρατάει κακία. Είναι καλός άνθρωπος. 

Αντίθετα, ο Μάκης Ψωμιάδης δεν τα κατάφερε γιατί πέθανε. Ίσως του χρόνου.