Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Πόσο κοστίζει μια καρέκλα;



Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης για τον Αντώνη Σαμαρά σε πρόσφατη συζήτηση που είχε με τον Άδωνη Γεωργιάδη. Γεγονός που αποδεικνύει ότι ο επίτιμος έχει αρχίσει να τα χάνει. Αλτζχάιμερ είναι, άνοια είναι, ακόμα δεν έχει διαρρεύσει. Αλλά σίγουρα κάτι είναι. Γιατί όταν ο επίτιμος ήταν στα καλά του, όχι μόνο δεν μίλαγε με καλά λόγια για τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά του έριχνε και δυο τρία μπινελίκια για να μην ξεχνιόμαστε.

Εκτός όμως από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, καλά λόγια έχει για τον Αντώνη Σαμαρά και ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο οποίος όμως δικαιολογείται γιατί όταν ο Αντώνης Σαμαράς πούλαγε τον πατέρα του για μια καρέκλα, αυτός ήταν μικρός και δεν θυμάται. Οι νοητικές λειτουργίες δεν είχαν ακόμα ολοκληρωθεί. Όχι ότι ολοκληρώθηκαν ποτέ. Έχουν δρόμο ακόμα…

Η μόνη της οικογένειας Μητσοτάκη που το κρατάει ακόμα μανιάτικο στον Αντώνη Σαμαρά είναι η Ντόρα Μπακογιάννη. Η οποία, ακόμα και σήμερα, μόλις ακούει το όνομα του Αντώνη Σαμαρά την πιάνουν τα ψυχοσωματικά της. Ουσιαστικά προσπαθεί να το παλέψει και να το αποβάλει από μέσα της αλλά δεν γίνεται. Γιατί η Ντόρα Μπακογιάννη, παρόλο που δεν λέγεται Μητσοτάκη, είναι περισσότερο Μητσοτάκη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη που συμπεριφέρεται σαν Μπακογιάννης. 

Γιατί η Ντόρα Μπακογιάννη ούτε Αλτζχάιμερ έχει πάθει αλλά ούτε και μικρή είναι. 

Θυμάται … 

Όχι σαν τον τσόγλανο τον αδερφό της. 

Που ξέχασε για μια καρέκλα… 

(Τσόγλαν - boy)