Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Είναι ο λαϊκισμός, βλαμμένε.



Να ενώσουν τις δυνάμεις τους κατά του λαϊκισμού συμφώνησαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Φώφη Γεννηματά παρά τις όποιες ιδεολογικές διαφορές έχουν. Τις περισσότερες βέβαια τις έλυσαν ως υπουργοί της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, αλλά κάποιες μικροδιαφορές μεταξύ τους  συνεχίζουν να υφίστανται.

Επίσης οι δυο ηγέτες συμφώνησαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και κατά του Αλέξη Τσίπρα. Αλλά επειδή υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, αν ενώσουν τις δυνάμεις τους εναντίον πολλών εχθρών τελικά να ξεχάσουν ποιοι είναι οι εχθροί, αποφάσισαν να θεωρήσουν τον Αλέξη Τσίπρα λαϊκιστή και έτσι να ενώσουν τις δυνάμεις τους κατά του λαϊκιστή Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα στήριξαν αυτόν τον ισχυρισμό λέγοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι μεγάλος λαϊκιστής γιατί βάζει φόρους στο λαό και προσπαθεί να τους πείσει ότι το κάνει για το καλό τους. Και αυτοί τον πιστεύουν κιόλας.

Πλέον οι δυο ηγέτες έχουν συμφωνήσει ότι αυτό που τους ενώνει είναι η απέχθεια τους για τον λαϊκισμό. Μάλιστα η Φώφη Γεννηματά αποκάλυψε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι όταν βλέπει λαϊκισμό ξερνάει, ενώ ο  Κυριάκος Μητσοτάκης της εκμυστηρεύτηκε ότι ο λαϊκισμός του δημιουργεί διάρροια. Γιαυτό οι δύο τους συμφώνησαν να συναντιούνται που και που ώστε να ανταλλάζουν απόψεις και να συνεννοούνται σχετικά με το τι είναι λαϊκισμός και τι δεν είναι. 

Επίσης συμφώνησαν ότι, παρόλο που υποστηρίζουν τους αγρότες στις κινητοποιήσεις τους, δεν θα ανεβούν στα τρακτέρ μαζί τους γιατί μια τέτοια αντίδραση θα ήταν καθαρά λαϊκίστικη και οι ίδιοι πολεμάνε τον λαϊκισμό από όπου και αν προέρχεται.

Τέλος συμφώνησαν να συζητήσουν σε μελλοντική συνάντηση αν μια σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πώς φτάσαμε στα μνημόνια θα μπορούσε να χαρακτηριστεί λαϊκισμός ή όχι.