Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Τούρκοι κεμαλικοί vs Έλληνες σαμαρικοί.



Τις έντονες αντιδράσεις της Αντιπολίτευσης έχουν προκαλέσει οι απόψεις του υπουργού Παιδείας για τη Γενοκτονία των Ποντίων. 

Συγκεκριμένα από την Αξιωματική Αντιπολίτευση διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι τρεις από τους τέσσερις συνυποψήφιους αρχηγούς της Ν.Δ. δηλαδή ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Άδωνης Γεωργιάδης και ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Αντίθετα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν εκλέγεται αρχηγός της Ν.Δ. ούτε με σφαίρες. 

Ακόμα πιο σύσσωμο το Πασόκ ζήτησε την παρέμβαση του πρωθυπουργού για τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη τονίζοντας ότι το Πασόκ είναι εδώ ενωμένο δυνατό.

Από την άλλη ο πρωθυπουργός σκέφτεται σοβαρά τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα για το οποίο όμως δεν έχει βρει ακόμα το κατάλληλο ερώτημα. Το οποίο πρέπει να είναι σαφώς διατυπωμένο ώστε να μην ξαναμπερδευτεί ο ελληνικός λαός και ξαναψηφίσει ΟΧΙ.

Ηπιότερη ήταν η αντίδραση των ΑΝΕΛ, ας όψεται η συγκυβέρνηση,  οι οποίοι αρκέστηκαν να ξεκαθαρίσουν ότι δεν υιοθετούν τις συγκεκριμένες δηλώσεις του Νίκου Φίλη ενώ όλες τις υπόλοιπες τις υιοθετούν.

Τέλος σαράντα πέντε βουλευτές της Ν.Δ. συνυπέγραψαν κοινή δήλωση διαμαρτυρίας κατηγορώντας τον Νίκο Φίλη ότι υιοθετεί τις θέσεις των Τούρκων κεμαλιστών και όχι των Ελλήνων σαμαρικών. Μάλιστα για να δηλώσουν το μέγεθος της αγανάκτησης τους κατέληξαν στη δήλωση τους ότι σε λίγο οι Συριζαίοι θα μας πουν ότι η γη γυρίζει.

Και αν γυρίζει;