Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

28η Οκτωβρίου και καταϊδρωμένη.



28η Οκτωβρίου σήμερα και σίγουρα πρόκειται για μια σημαντική μέρα του ελληνικού έθνους. Βέβαια στο κοινό υπάρχει μια διχογνωμία σχετικά με το τι συνέβη σήμερα πριν χρόνια αφού άλλοι θεωρούν ότι γιορτάζουμε το “ΟΧΙ” απέναντι στους Ιταλούς και άλλοι την έναρξη της επανάστασης απέναντι στους Τούρκους. Ότι και να ισχύει πάντως δεν μειώνει την σημαντικότητα της ημέρας. Είτε φάγαμε τους Ιταλούς είτε τους Τούρκους, μαγκιά μας.

Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που μπερδεύουν το “ΟΧΙ” στους Ιταλούς με το “ΟΧΙ” στους θεσμούς το οποίο τελικά έγινε “ΝΑΙ” και γιαυτό δεν γιορτάζουν σήμερα.

Τέλος υπάρχουν και αυτοί που σήμερα δεν γιορτάζουν γιατί πιστεύουν ότι τέτοιου είδους γιορτές είναι εθνικιστικές αφού στηρίζονται στην ύπαρξη συνόρων και όσο υπάρχουν σύνορα θα υπάρχουν Γερμανοί, Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι. Άρα και Έλληνες, Τούρκοι και Αλβανοί. Και ο καθένας ξεχωριστά θα συνεχίσει να είναι υπερήφανος που είναι Έλληνας, Τούρκος, Αλβανός, χωρίς στην πραγματικότητα να έχει λόγο να είναι υπερήφανος για κάτι που ο ίδιος δεν είχε ενεργή συμμετοχή. Αλλά αν δεν μπορείς να είσαι υπερήφανος για κάτι που έκανες ο ίδιος, είσαι υπερήφανος για κάτι που έκαναν οι άλλοι. Οι οποίοι όταν συνδέονται με εσένα με έναν εθνικό δεσμό τότε είναι σαν να νίκησες εσύ τους Ιταλούς. Παρόλο που έχασες από τους Γερμανούς. 

Άντε και επόμενος σταθμός η Πόλη.

Βέβαια υπάρχει και ο Απόστολος Τζιτζικώστας που σήμερα νοιώθει μια υπερβολική υπερηφάνεια, μεγαλύτερη από όλων των άλλων. Την οποία δείχνει όσο γίνεται μπας και τον πιστέψουν. 

Ανταγωνιστικοί ως προς την εθνική υπερηφάνεια του Απόστολου Τζιτζικώστα σήμερα είναι, με σειρά προτεραιότητας, ο Άδωνης Γεωργιάδης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Οι οποίοι όμως δύσκολα θα ξεπεράσουν τον Απόστολο Τζιτζικώστα σε εθνική υπερηφάνεια. Γιατί σε αυτή την περίπτωση ο Απόστολος Τζιτζικώστας δεν θα έχει τίποτα, θα είναι σαν το πουρνάρι. Και τα πουρνάρια δεν γίνονται αρχηγοί στην Ν.Δ.

Επίσης μια καλή προοπτική για να γίνεις αρχηγός στην Ν.Δ. είναι να είσαι θρησκευτικά υπερήφανος. Αν είσαι και εθνικά και θρησκευτικά υπερήφανος τότε όλες οι πιθανότητες είναι με το μέρος σου.