Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

48 φιλελέδες και νεοφιλελέδες συνιστούν Μεϊμαράκη. Αυτοί ξέρουν!



Ρεύμα έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες στους κόλπους της Ν.Δ. υπέρ της παραμονής του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην ηγεσία του κόμματος. Οι βουλευτές της Ν.Δ. εκτιμούν ότι οι παρούσες συνθήκες δεν είναι κατάλληλες ώστε να κινηθούν διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου. Διότι, όπως λένε οι γνωστοί  κύκλοι της Ν.Δ., που τον τελευταίο καιρό έχουν πάρει ελλειψοειδή μορφή, αυτή τη στιγμή το κόμμα βρίσκεται σε κατάσταση πανικού αφού τα πάντα πάνε στραβά. Τα ποσοστά έχουν πάρει τον κατήφορο, σε αντίθεση με αυτά του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι πολίτες εξακολουθούν να  θεωρούν υπεύθυνους για την παρούσα κατάσταση τους βουλευτές της Ν.Δ. παρόλο που και ο Αλέξης Τσίπρας υπέγραψε μνημόνιο.

Υπό αυτή την κατάσταση πανικού λοιπόν οι βουλευτές της Ν.Δ. θεωρούν ότι δεν πρέπει το κόμμα να μπει σε διαδικασίες εκλογής προέδρου γιατί εύκολα ο πανικόβλητος Νεοδημοκράτης την κάνει τη μαλακία και ψηφίζει για αρχηγό του κόμματος ακόμα και τον Άδωνη Γεωργιάδη. 

Από την άλλη, οι έως τώρα διεκδικητές της αρχηγίας, Κυριάκος Μητσοτάκης και Μάκης Βορίδης διαφοροποιούνται από τους υπόλοιπους βουλευτές θεωρώντας ότι μόνο σε κατάσταση πανικού μπορεί ο γνωστός, ο μαλάκας, ο φιλελές να τους εμπιστευτεί την αρχηγία του κόμματος. Αλλιώς ο Μητσοτάκης και ο Βορίδης δεν κερδίζουν την αρχηγία του κόμματος ακόμα και μόνοι τους να μείνουν στην Ν.Δ.

Αντίθετα οι υποστηριχτές του Βαγγέλη Μεϊμαράκη εκτιμούν ότι πρέπει να κρατήσει την αρχηγία μέχρι η χώρα να ολοκληρώσει τον μεταβατικό κύκλο της κρίσης. Άλλωστε όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά, ο Βαγγέλης  Μεϊμαράκης γαμάει και δέρνει αφού είναι και του σαλονιού και του λιμανιού. Οπότε γιατί να μπλέκουν με εκλογικές διαδικασίες;

Άλλωστε τη σημερινή εποχή, όταν ο βουλευτής της Ν.Δ. ακούει για εκλογές, παθαίνει αυτό που παθαίνει και ο βουλευτής του Πασόκ. Βγάζει σπυράκια. 

Βέβαια είτε γίνουν εκλογές για την ανάδειξη νέου αρχηγού στη Ν.Δ. είτε παραμείνει ως αρχηγός του κόμματος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, πάλι ο Τσίπρας θα εκλεγεί στις επόμενες  εκλογές. Γιατί όλους αυτούς ο Τσίπρας τους έχει για πρωινό. Και ας μην του φαίνεται.

Η μόνη περίπτωση να κυβερνήσει η Ν.Δ. είναι να πάρουν μεταγραφή τον Αλέξη Τσίπρα στο κόμμα τους. Τον οποίο, κάτι μου λέει, ότι πολύ τον πάνε οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. Ίσως περισσότερο και από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.