Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Ο Άδωνης Γεωργιάδης καταδικάζει την κατάληψη των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ.



Σε συμβολική κατάληψη των κεντρικών γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου προχώρησαν την Κυριακή περίπου 50 άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, διαμαρτυρόμενοι για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας και σε ένδειξη συμπαράστασης στους απεργούς πείνας των φυλακών.

Την κατάληψη των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ από τους αντιεξουσιαστές καταδίκασε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της χώρας πλην του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τον Άδωνη Γεωργιάδη αυτή η στάση του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει  για ακόμα μια φορά τη σχέση του με τον αντιεξουσιαστικό χώρο και καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να καταδικάσει, έστω και την ύστατη στιγμή, τους αντιεξουσιαστές.

Από τη μεριά της κυβέρνησης ο Αλέξης Τσίπρας, σε διάλογο που είχε με τους αντιεξουσιαστές, τόνισε ότι τις φυλακές υψίστης ασφαλείας επέβαλλε η τρόικα, το ΔΝΤ και ο Σόιμπλε στην προηγούμενη κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά και επειδή το κράτος έχει συνέχεια δεν μπορούν να καταργηθούν από τη μια στιγμή στην άλλη. 

Ο μόνος τρόπος να καταργηθούν οι φυλακές υψίστης ασφαλείας είναι να βρεθούν ισοδύναμα μέτρα τα οποία η κυβέρνηση θα πρέπει να στείλει στο επόμενο Eurogroup ώστε να εγκριθούν. Έως τότε όμως η κυβέρνηση δεν μπορεί να καταργήσει τις φυλακές υψίστης ασφαλείας διότι θα θεωρηθεί μονομερής ενέργεια με αποτέλεσμα να κλείσει η οικονομική στρόφιγγα των εταίρων προς την Ελλάδα.

Φήμες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση προτίθεται να καταργήσει τις φυλακές υψίστης ασφαλείας μαζί με τα μνημόνια και να δημιουργήσει φυλακές τεράστιας ασφαλείας. Σε αυτή την πρόταση αντιτάσσεται η αριστερή πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ και ο Μανώλης Γλέζος, οι οποίοι τονίζουν ότι με αυτό τον τρόπο απλώς βαφτίζουν το κρέας ψάρι.