Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Θρήσκοι, άθεοι και μουσουλμάνια γίνανε μαλλιά κουβάρια.



Ορκίστηκαν σήμερα οι νέοι βουλευτές που εκλέχτηκαν από τον ελληνικό λαό στις πρόσφατες εκλογές. Μια ορκωμοσία που πραγματοποιήθηκε σε τρεις δόσεις. Πρώτοι από όλους ορκίστηκαν οι θρησκευόμενοι από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Μόνο που αυτή την φορά έπρεπε να προσέξει να  ορκίσει όχι το σύνολο των βουλευτών αλλά μόνο κάποιους από αυτούς. Μάλιστα στον Αρχιεπίσκοπο είχε δοθεί και ένα πλάνο στο οποίο φαίνονταν ποιους βουλευτές έπρεπε να προσεγγίσει ώστε να τους ορκίσει. Όμως επειδή ο Αρχιεπίσκοπος, λόγω ηλικίας, φοβήθηκε μην κάνει κανένα λάθος, αποφάσισε να μην μετακινηθεί προς τις πτέρυγες  των κομμάτων αλλά να τους ορκίσει από απόσταση. Έτσι απέφυγε να αγιάσει κατά λάθος κανέναν άθρησκο δαιμονισμένο και να έχουμε σκηνές από τον Εξορκιστή. Ενώ από απόσταση ο αγιασμός χάνει σημαντικό μέρος από την ισχύ του.

Στη συνέχεια ορκίστηκε ο μουσουλμάνος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο κοράνι με τους χρυσαυγίτες βουλευτές να γιουχάρουν ενώ αμέσως μετά ορκίστηκαν οι άθεοι βουλευτές με πολιτικό όρκο όπου οι χρυσαυγίτες βουλευτές επίσης γιούχαραν. 

Η επιθυμία των χρυσαυγιτών βουλευτών να ορκιστούν με ναζιστικό όρκο δεν έγινε αποδεκτή, οπότε ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο. Μικρή η διαφορά.

Κάποιοι βουλευτές μπερδεμένοι από τις πολλές επιλογές που είχαν, ορκίστηκαν με δύο διαφορετικούς τρόπους εκτός από την Λιάνα Κανέλλη η οποία ορκίστηκε και με θρησκευτικό όρκο, σε περίπτωση που υπάρχει θεός, και με πολιτικό όρκο, σε περίπτωση που δεν υπάρχει θεός, αλλά και στο Κοράνι μπας και οι μουσουλμάνοι έχουν δίκιο.

Ο Βενιζέλος ήρθε με τα πόδια καταϊδρωμένος γιατί, όπως παραπονέθηκε, του πήραν την αλεξίσφαιρη, αλεξίβομβη, αλεξικέραυνη, αλεξίπτωτη λιμουζίνα του. 

Μετά το τέλος της ορκωμοσίας ο Αλέξης Τσίπρας πλησίασε τον Αντώνη Σαμαρά ώστε να του ζητήσει τα κλειδιά του μεγάρου Μαξίμου τα οποία όμως ο πρώην πρωθυπουργός είχε ξεχάσει στο σπίτι.

Σχετικά με την χωροταξία, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέλαβε τις μισές θέσεις, η Ν.Δ. έκατσε δίπλα στην χρυσή αυγή η οποία έκατσε τέρμα δεξιά ώστε χωροταξική και πολιτική θέση να συμπίπτουν, οι κομμουνιστές έκατσαν τέρμα αριστερά, αφού αυτοί αποτελούν το μόνο πραγματικό αριστερό κόμμα στην Ελλάδα, οι ΑΝ.ΕΛ. έπιασαν θέσεις δίπλα στον ΣΥΡΙΖΑ, το Ποτάμι βρέθηκε ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και την Ν.Δ. κρατώντας ίσες αποστάσεις, ενώ το Πασόκ τοποθετήθηκε πίσω-πίσω, δίπλα στην έξοδο κινδύνου για παν ενδεχόμενο.