Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Την χάσαμε την τρόικα.



Την χάνουμε την τρόικα, σύμφωνα με δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος όταν ρωτήθηκε σχετικά, απάντησε ότι δεν την γνωρίζει την κυρία. Γεγονός που βύθισε σε πένθος τους φίλους της που τα τελευταία χρόνια είχαν βρει ένα αποκούμπι ώστε να καλύψουν την πολιτική ανικανότητα τους. Βενιζέλος, Σαμαράς, Γεωργιάδης και Βούλτεψη είναι οι πρώτοι που δήλωσαν συγκλονισμένοι από την απώλεια. Μάλιστα ο Άδωνης Γεωργιάδης δήλωσε ότι δεν μπορεί να ζήσει χωρίς τρόικα οπότε θα μεταναστεύσει σε κάποια άλλη χώρα που έχει τρόικα. Γιατί όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: “Εμείς δεν χάσαμε τρόικα. Άγγελο χάσαμε.”

Δεν είναι άλλωστε μικρή η απώλεια όταν χάνεις τέτοιο φίλο. Κάθε μαλακία που έκανες την φόρτωνες στην τρόικα. Τώρα που θα φορτώνεις τις μαλακίες σου; Στον Παπαμιμίκο; Ένα κορμί είναι, θα λιώσει.

Ένας από τους κύριους υπαίτιους της απώλειας της τρόικα είναι ο υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης τον οποίο κατηγόρησε ανοικτά ο Γερούν Νταισελμπλουμ ότι την σκότωσε. Προφανώς αναφέρεται στην τρόικα εξωτερικού γιατί την τρόικα εσωτερικού την έστειλε αδιάβαστη ο Αλέξης Τσίπρας την Κυριακή των εκλογών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επόμενοι στόχοι είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Και όταν ο ΣΥΡΙΖΑ λύσει τα οικονομικά προβλήματα εντός της χώρας θα ασχοληθεί και με τα οικονομικά προβλήματα εκτός της χώρας. Γιατί εκτός από ΣΥΡΙΖΑ εσωτερικού υπάρχει και ο ΣΥΡΙΖΑ εξωτερικού. Γαλλία, Ιταλία και Πορτογαλία περιμένουν τον master των οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, να τους δώσει συμβουλές. Οι Ισπανοί δεν περιμένουν. Έχουν το δικό τους ΣΥΡΙΖΑ.

Βέβαια, σε αντίθεση με τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος σιχαίνεται την τρόικα, ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν έδειξε να έχει κάτι προσωπικό μαζί της αφού τόνισε ότι οι άνθρωποι της είναι πολύ καλοί αλλά απλώς δεν θέλει να τους χασομεράει. Προτιμάει να χασομεράει απευθείας την Μέρκελ και τον Σόιμπλε. Οι οποίοι, εδώ που τα λέμε, όλα τα προβλήματα τους τα έχουν λύσει οπότε έχουν άπλετο χρόνο για χασομέρια.

(Μια σημαντική αλλαγή που παρουσιάζει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των σκυλιών του πολέμου των ΑΝ.ΕΛ. είναι ότι πρώτη φορά ο υπουργός οικονομικών έχει τα χέρια του στις δικές του τσέπες και όχι στις δικές μας. Όσο τα έχει εκεί μέσα, μην ανησυχείς. Όταν τα βγάλει, μπορείς να αρχίσεις να ανησυχείς.)