Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Ο Νίκος Ρωμανός θα καταλύσει τη σχολή.

Αρνητικό είναι το πόρισμα της δικαιοσύνης για το αίτημα του Νίκου Ρωμανού να παίρνει εκπαιδευτικές άδειες προκειμένου να παρακολουθεί τα μαθήματα στη σχολή που πέρασε. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά απέρριψε το αίτημα του Νίκου Ρωμανού. Γιατί ο Νίκος Ρωμανός είναι, για το κράτος, επικίνδυνος. Φοβούνται να μην καταλύσει το κράτος. Και αν παρακολουθήσει τα μαθήματα στη σχολή, φοβούνται να μην καταλύσει και τη σχολή.

Βέβαια το κράτος δεν χρειάζεται να φοβάται τον Νίκος Ρωμανό. Γιατί ο Νίκος Ρωμανός  δεν θα  μπορέσει να καταλύσει το κράτος όσο και αν προσπαθήσει. Το έχει ήδη καταλύσει ο Αντώνης Σαμαράς και η συγκυβέρνηση του. Πρόλαβαν. Μπουρδέλο το έκαναν.

Έτσι οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών συντάχθηκαν με την σχετική πρόταση του Εισαγγελέα που ζητούσε να μην δίδονται άδειες στον Νίκο Ρωμανό αλλά να ακολουθηθεί η πρόταση του υπουργείου Δικαιοσύνης και να παρακολουθεί μέσω βίντεο τα μαθήματα.  Γιατί ο Νίκος Ρωμανός έχει δηλώσει Αναρχικός. Αν είχε δηλώσει έμπορος ναρκωτικών θα έπαιρνε όσες άδειες ήθελε.

Γιαυτό ο Νίκος Ρωμανός συνεχίζει για τέταρτη εβδομάδα την απεργία πείνας. Επειδή ο Νίκος Ρωμανός νιώθει αδικημένος. Και αντιδρά. Επειδή είναι Αναρχικός. Γιατί αν δεν ήταν Αναρχικός δεν θα αντιδρούσε. Θα κάθονταν να τον γαμήσει το κράτος και θα έλεγε και ευχαριστώ. Όπως κάνουμε όλοι οι υπόλοιποι. Που δεν ήμαστε Αναρχικοί. Αλλά είμαστε Κουκουέδες, Συριζαίοι, Νεοδημοκράτες, Πασόκοι... και συντηρούμε τους βουλευτές για να μας εκπροσωπούν. Λες και δεν μπορούμε να εκπροσωπήσουμε μόνοι μας τον εαυτό μας.

Λες να μην μπορούμε να εκπροσωπήσουμε μόνοι μας τον εαυτό μας;

Αυτοί που δυσκολεύονται αφάνταστα να καταλάβουν τους λόγους που οδήγησαν τον Νίκο Ρωμανό στην απεργίας πείνας, είναι οι δεξιοί. Τι απεργία πείνας και μαλακίες, σου λένε. Εδώ το ζητούμενο είναι να φάμε όσο γίνεται περισσότερο.

Πάντως ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε ότι θα εξασφαλίσει στο Νίκο Ρωμανό όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις για να αποφοιτήσει. Θα στείλει εθελοντές διδάκτορες να παραδώσουν μαθήματα στις φυλακές. Με αντάλλαγμα μόρια.