Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν Αιγύπτιος.

Καθώς συνεχίζονται οι ανασκαφές στην Αμφίπολη, όλο και περισσότεροι σύγχρονοι Μακεδονομάχοι οραματίζονται την εύρεση του τάφου του μεγάλου Αλεξάνδρου στην Ελλάδα. Αν όχι τώρα ίσως κάποια άλλη στιγμή σε κάποιο άλλο μέρος. Αλλά εντός των συνόρων της χώρας.  Γεγονός που θα επιβεβαιώσει τη μαγκιά της φυλής. Και ας ήταν gay. Οι ερωτικές προτιμήσεις του μεγάλου Αλεξάνδρου δεν μας ενδιαφέρουν.

Με αυτό τον τρόπο θα κλείσουν τα στόματα των απανταχού σκοπιανοβούλγαρων και των Συριζαίων ομοϊδεατών τους που έχουν το θράσος να οικειοποιούνται τον μέγα Αλέξανδρο λες και τους ρώτησε κανένας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον νόμο των πιθανοτήτων, είναι πιο πιθανό να βρεθεί ο τάφος του μεγάλου Αλεξάνδρου στην Ελλάδα παρά στη ΠΓΔΜ ή στη Βουλγαρία. Γιατί η Ελλάδα κατέχει μεγαλύτερο ποσοστό της Μακεδονίας του Αλεξάνδρου σε σχέση με τη ΠΓΔΜ ή τη Βουλγαρία ξεχωριστά.

Από την άλλη όμως, οι πιθανότητες να βρεθεί ο τάφος του μεγάλου Αλεξάνδρου στην Ελλάδα είναι όσες και να βρεθεί στη ΠΓΔΜ και στη Βουλγαρία. Αφού η Ελλάδα κατέχει τα μισά εδάφη της Μακεδονίας του Αλεξάνδρου. Τα άλλα μισά ανήκουν στη ΠΓΔΜ και στη Βουλγαρία.  Οπότε σε αυτή την περίπτωση ένα εθνικό ζήτημα θα δημιουργούνταν αφού οι σκοπιανοβούλγαροι και οι Συριζαίοι ομοϊδεάτες τους θα έβρισκαν πάτημα ώστε να οικειοποιηθούν την εθνικότητα του μεγάλου Αλεξάνδρου.

Οπότε, για να μην πάμε για μαλλί και τελικά βγούμε κουρεμένοι, ας ελπίσουμε να βρεθεί ο τάφος του μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αίγυπτο αφού οι Αιγύπτιοι δεν θεωρούν τον μεγάλο Αλέξανδρο Αιγύπτιο, αλλά απλώς έναν ξένο κατακτητή. Οπότε και να βρεθεί ο τάφος στα μέρη τους, δεν θα μας δημιουργήσουν εθνικό ζήτημα.