Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Αναμασημένος Κουβέλης.

Ο Φώτης Κουβέλης φέρεται ως ο εκλεκτός του Αντώνη Σαμαρά και του Βαγγέλη Βενιζέλου για τη θέση του προέδρου της Δημοκρατίας. Αντίθετα ο Φώτης Κουβέλης δεν θα είναι ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ, του Κ.Κ.Ε. και των ΑΝ.ΕΛ.

Επίσης ο Φώτης Κουβέλης δεν είναι ο εκλεκτός ούτε του ελληνικού λαού αφού στις τελευταίες εκλογές έπιασε, με το ζόρι, το 1%.

Αλλά ούτε και η θέση του προέδρου της δημοκρατίας είναι εκλεκτή για τον ελληνικό λαό αφού τον εκλέγουν άλλοι.

Ο Φώτης Κουβέλης δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα τη θέση του. Είναι ανάμεσα στο ΝΑΙ και στο ΟΧΙ.

Σκοπός του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι να βρεθούν οι 180 βουλευτές που θα στηρίξουν κοινό πρόσωπο για τη θέση του προέδρου της δημοκρατίας ώστε οι ίδιοι να παραμείνουν στην εξουσία για ακόμα δύο χρόνια και να ολοκληρώσουν το μπουρδέλο που έχουν ξεκινήσει. Ντροπή είναι να αφήσουν τη δουλειά στη μέση.

Πάντως ακόμα και οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ να υποστηρίξουν τον Φώτη Κουβέλη για πρόεδρο της δημοκρατίας, οι 180 εκλεκτοί βουλευτές δεν συμμαζεύονται. Λείπουν καμιά εικοσαριά. Αν και δεν είναι σίγουρο ότι οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ θα υποστηρίξουν τον Φώτη Κουβέλη επειδή τον έχουν στη μπούκα.

Ήδη στελέχη των κομμάτων της συγκυβέρνησης έχουν ξεκινήσει πλαγιοκοπήσεις των εν δυνάμει υποστηρικτών του Φώτη Κουβέλη. Ψαρεύουν, κυρίως, στην πλευρά των ανεξάρτητων βουλευτών.

Από την άλλη ο Αλέξης Τσίπρας υποστηρίζει ότι ο Αντώνης Σαμαράς όντως έχει συμμαζέψει 180 βουλευτές που θα υποστηρίξουν τον Φώτη Κουβέλη ως πρόεδρο της δημοκρατίας, αλλά καμιά τριανταριά από αυτούς τους έχει βάλει στην κατάψυξη για να μην μπαγιατέψουν. Όταν έρθει η ώρα θα τους αποψύξει για να τους χρησιμοποιήσει.

Γιαυτό άλλωστε δεν μπορεί να φέρει τώρα ο Αντώνης Σαμαράς στη Βουλή την ψήφιση του νομοσχεδίου για τη ΔΕΗ αφού του λείπουν οι κατεψυγμένοι βουλευτές και για αυτό δεν συμπληρώνει τους 151 που απαιτούνται.

Αν τελικά βρεθούν 180 βουλευτές ώστε να υποστηρίξουν τον Φώτη Κουβέλη για πρόεδρο της δημοκρατίας δεν θα αλλάξουν και πολλά πράγματα. Ένας άχρηστος για μια άχρηστη θέση. Αναμασημένα σκατά …

(Έχω αρκετές ώρες να ακούσω για τον τάφο της Αμφίπολης. Μήπως τον άνοιξαν και τον βρήκαν άδειο;)