Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Ο πρωθυπουργός του 20% ζηλεύει τον πρόεδρο του 52%.

Εντύπωση έχει προκαλέσει στην Ελλάδα η νίκη του Ταγίπ Ερντογάν με ποσοστό 52% στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή και είχαν ως αποτέλεσμα  την εκλογή του από τον πρώτο γύρο στη θέση του πρόεδρου της Τουρκίας. Οι Έλληνες δεν έχουν εντυπωσιαστεί από την εκλογή του Ταγίπ Ερντογάν αλλά από το ποσοστό των ψήφων που έλαβε. Μάλιστα οι γέροντες, με αφορμή την εκλογή του Ταγίπ Ερντογάν, θυμήθηκαν ιστορίες από την εποχή που στην Ελλάδα ψήφιζαν και τα δέντρα.

Στην Ελλάδα, οι πολίτες νομίζουν ότι δημοκρατικό είναι να κυβερνάς με ποσοστό 20%. Και ας αντιπροσωπεύεις απλώς τη μειοψηφία των ψηφοφόρων. Αντίθετα οι Έλληνες πιστεύουν ότι είναι αντιδημοκρατικό να κυβερνάς με μεγάλα ποσοστά γιατί αν κάτι τέτοιο ήταν δημοκρατικό τότε ο Αντώνης Σαμαράς, που ακολουθεί τους δημοκρατικούς κανόνες με αυστηρότητα, θα έπιανε ποσοστό 50% για πλάκα σε όλες τις εκλογές.

Ο Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον νέο πρόεδρο της Τουρκίας τον οποίο και συνεχάρη επειδή κατάφερε να κοροϊδέψει το 52% των Τούρκων ψηφοφόρων. Μάλιστα ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι ζηλεύει το τεράστιο ποσοστό του νέου πρόεδρου της Τουρκίας το οποίο ο ίδιος μπορεί να δει μόνο στα όνειρα του.  Ο Ταγίπ Ερντογάν , από την άλλη, συνεχάρη τον Αντώνη Σαμαρά  επειδή αν και μπόρεσε να κοροϊδέψει μόνο το 20% των Ελλήνων, τελικά κατάφερε να κυβερνήσει. Επίσης ζήτησε από τον Αντώνη Σαμαρά να συγχαρεί, εκ μέρους του, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος αν και υποστηρίζεται μόνο από το 8% των ελλήνων ψηφοφόρων, κυβερνάει λες και είναι ο Ταγίπ Ερντογάν.

Επίσης συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον  Ταγίπ Ερντογάν απέστειλε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας τον οποίο δεν εξέλεξαν οι έλληνες πολίτες αλλά οι Πασοκτζήδες βουλευτές του Γιώργου Παπανδρέου από τους οποίους οι μισοί είναι στην φυλακή και οι άλλοι μισοί είναι καθ’ οδόν.