Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Καλοκαιρινές διακοπές…

Περαιτέρω μείωση του χρόνου διακοπών της Ελληνικής οικογένειας διαπιστώνει το ΙΝΚΑ με βάση πανελλαδικής έρευνας με τηλεφωνικές συνεντεύξεις. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΙΝΚΑ, περισσότεροι από 75% των Ελλήνων θα περάσουν το φετινό καλοκαίρι σπίτι τους.

Οι περισσότεροι από αυτούς όταν ρωτήθηκαν τον λόγο που δεν θα κάνουν διακοπές φέτος απάντησαν ότι δεν τις έχουν ανάγκη διότι είναι μακροχρόνια άνεργοι οπότε είναι ξεκούραστοι. Ξεκουράζονται εδώ και χρόνια.

Ένα σημαντικό ποσοστό των Ελλήνων δήλωσε ότι θα ήθελε να κάνει διακοπές φέτος στην Ελλάδα αλλά θα είναι πολύ δύσκολο να βρει δωμάτιο σε ξενοδοχείο αφού τα εκατομμύρια των ξένων τουριστών που αναμένονται να κατακλύσουν τον ελλαδικό χώρο στους επόμενους μήνες έχουν χρυσοπληρώσει ακόμα και τις στρούγκες στα χωριά για να θαυμάσουν τον ήλιο και τη θάλασσα της χώρας μας. Μάλιστα θεωρούν ως υπεύθυνο για αυτή την κατάσταση τον Αντώνη Σαμαρά ο οποίος έφερε ξανά την ανάπτυξη στην Ελλάδα και μαζί με αυτήν τους ξένους τουρίστες. Οπότε δηλώνουν ότι στις επόμενες εκλογές θα ψηφίσουν τους Αριστερούς μπας και ξανακάνουν διακοπές.

Επίσης υπάρχει και ένα ποσοστό που απάντησε ότι δεν θα κάνει φέτος διακοπές γιατί νοιώθει πτώμα από την κούραση επειδή εδώ και χρόνια δουλεύει σαν σκλάβος για πενταροδεκάρες αφού το αφεντικό απέλυσε τους πάντες και κράτησε ελάχιστο προσωπικό το οποίο πρέπει πλέον να δουλεύει και για τους απολυμένους. Πάντως οι ίδιοι τόνισαν ότι τα αφεντικά τους θα κάνουν διακοπές με τα χρήματα που εξασφάλισαν από τους απολυμένους.

Ένα μικρό ποσοστό που δήλωσαν λυσσασμένοι Συριζαίοι τόνισαν ότι δεν θα κάνουν φέτος διακοπές γιατί θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση μπας και ξεκινήσει η επανάσταση και πάρουν απουσία.

Τέλος κάποιοι δήλωσαν ότι δεν θα κάνουν διακοπές φέτος το καλοκαίρι επειδή προτιμούν τις χειμερινές διακοπές από τις θερινές. Γιαυτό θα περιμένουν την λευκή εβδομάδα του Αρβανιτόπουλου ώστε να ξεχυθούν στα βουνά για σκι.

Θα ήταν καλό πάντως όποιος καταφέρει φέτος να κάνει διακοπές να μεταλαμπαδεύει την εμπειρία του και στους υπόλοιπους που δεν θα κάνουν διακοπές. Τέτοιες εμπειρίες δεν πρέπει να μένουν σε έναν κλειστό κύκλο. Πρέπει να διαχέονται ελεύθερα.