Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Κάτω τα ξερά σας από τις βουλευτικές συντάξεις .




Παρεμβάσεις για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης εξετάζει η τρόικα , φέρνοντας τα πάνω-κάτω στον προγραμματισμό 300 νυν και χιλιάδων πρώην βουλευτών . Στόχος είναι να περιοριστούν οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις σε ηλικίες κάτω του γενικού ορίου των 65 ετών, ώστε να εξοικονομηθεί ένας πακτωλός χρημάτων.

Με αυτό τον τρόπο μένουν στον αέρα χιλιάδες συνταξιούχοι βουλευτές οι οποίοι , έως σήμερα , με μια τετραετή βουλευτική ασυλία εξασφαλίζουν μειωμένη σύνταξη ενώ με 17 χρόνια βουλευτικής ασυδοσίας , η συνταξιοδότηση γίνεται πλήρης .

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των βουλευτών οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να καταδικάσουν τις βουλευτικές συντάξεις στα 65 χρόνια από όπου και αν προέρχονται . Ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος , που θίγεται άμεσα από τις εξελίξεις έδωσε το σύνθημα : “Σύνταξη στα 18 , στρατός στα 81” . 

Το σύνθημα καταδίκασε ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο , οι οποίοι δεν έχουν πάει στρατό και ούτε έχουν σκοπό να πάνε .  

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης βρίσκεται σε οργασμό προσπαθώντας να σχεδιάσει το plan B που θα αντικαταστήσει το plan A της τρόικας . Σύμφωνα με το κυβερνητικό πλάνο , το οποίο στηρίζεται στην αρχιμήδεια αρχή των συγκοινωνούντων  δοχείων , αναζητούνται 2500 δημόσιοι υπάλληλοι προς διαθεσιμότητα και στη συνέχεια προς απόλυση οι οποίοι θα εξασφαλίσουν μέρος των βουλευτικών συνταξιοδοτήσεων. Το υπόλοιπο μέρος θα εξοικονομηθεί από την απευθείας απόλυση άλλων 2500 δημοσίων υπαλλήλων .