Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Ελλάς – Ελλάς , Αντώνης Σαμαράς .


Τελικά όταν είσαι πρωθυπουργός με αρχίδια , ότι λες το κάνεις . Δεν μασάς ούτε από τρόικες , ούτε από μνημόνια . Παίρνεις τις αποφάσεις που θεωρείς σωστές για την χώρα σου και αναλαμβάνεις τις ευθύνες που η ιστορία θα σου χρεώσει .

Ως ένας τέτοιος πρωθυπουργός λοιπόν ο Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε να μειώσει το ΦΠΑ της εστίασης στο 13% από το 23% που είναι σήμερα .

Για να πείσει η Ελλάδα τους εταίρους της επί της αναγκαιότητας της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, απαιτήθηκαν όχι μόνο σκληρές διαπραγματεύσεις αλλά και κινήσεις επιπέδου κορυφής, δηλαδή στο επίπεδο διαγαλαξιακών αρχηγών και κυβερνήσεων .


Αυτό το γεγονός αποδεικνύει με περίτρανο τρόπο ότι όλες αυτές οι αχρειότητες περί εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας αποτελούν αριστερή λασπολογία χειρίστου είδους . Ρε κουτά , αν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα μας άφηναν να μειώσουμε το ΦΠΑ εστίασης ;

Με αυτή την κίνηση ΜΑΤ η Ελλάδα αντιστρέφει την κατάσταση . Μπορεί μέχρι χθες η Ελλάδα να οδηγείτο με μαθηματική ακρίβεια σε νέο οικονομικό αδιέξοδο , αφού το χρέος της ήδη βρίσκεται στα 317,8 δισεκατομμύρια ευρώ , αλλά σήμερα με τις μαεστρικές κινήσεις του πρωθυπουργού τα πράγματα αλλάζουν .

Διότι αυτή η μείωση του ΦΠΑ αυτομάτως θα αυξήσει τα έσοδα του κλάδου εστίασης . Τώρα πλέον όλοι οι άνεργοι θα τρώνε σε ταβέρνες αφού η μείωση κατά 3 ευρώ σε έναν λογαριασμό 30 ευρώ θα αποτελέσει μαγνήτη για όλη την κοινωνία . Θα γεμίσουν οι τσέπες μας αδέρφια . Χαρά στα σκέλια μας .

Άσε που πριν τη μείωση του ΦΠΑ περιμέναμε για πλάκα 17 εκατομμύρια τουρίστες να βουλιάξουν τα μαρτυρικά νησιά μας . Υπολογίζω ότι τώρα τα αεροπλάνα και τα βαπόρια δεν θα προλαβαίνουν να ξεφορτώσουν τις στρατιές των τουριστών . Μήπως να βάλει και ο στρατός κανένα χεράκι στο ξεφόρτωμα ;

Η μεταρρύθμιση άρχισε . Τρέμε ΣΥΡΙΖΑ . Να δω τι θα σκαρφιστεί ο Τσίπρας από αύριο που σύσσωμος ο λαός θα διασκεδάζει αγκαλιά με σπληνάντερα και κοντοσούβλια . Αφού δεν τρώγεστε με τίποτα . Σας βάζουν φόρους , γκρινιάζετε . Σας βγάζουν φόρους , πάλι γκρινιάζετε . Αποφασίστε !

Επίσης να τονίσω ότι με γεμάτο στομάχι σκέφτεσαι καλύτερα . Τουλάχιστον σε εμένα ισχύει . Το μέτρο λοιπόν θα βοηθήσει να ψηφίσουμε με σύνεση στις επόμενες εκλογές .

Κανένας δεν μπορεί πλέον να κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι εδώ και έναν χρόνο δεν πέτυχε τίποτα . Δικαίωση για αυτούς που πραγματικά αγωνίζονται .
Την επόμενη φορά που θα πας στη ταβέρνα , πιες και ένα ποτηράκι στο όνομα της κυβέρνησης . Το αξίζει .

Να κλείσω με λόγια που είπε ο ίδιος ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στη μείωση του ΦΠΑ εστίασης (δεν κάνω πλάκα , τα είπε , αλήθεια !)

“Σήμερα έχουμε τα πρώτα χειροπιαστά δείγματα ότι την κερδίζουμε αυτή τη μάχη. Πετύχαμε την πρώτη σημαντική βελτίωση. Και θα ακολουθήσουν κι άλλες. Δεν πανηγυρίζουμε, δεν χαλαρώνουμε, αλλά ξέρουμε πια ότι πατάμε γερά στο έδαφος. Και πίσω δεν υπάρχει…”