Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Θάνατος στους ποιητές της επανάστασης .


     Το γύρο του κόσμου έχει κάνει η φωτογραφία της ειρηνικής διαδηλώτριας με το κόκκινο φόρεμα που ενώ κάθεται ήσυχα και ωραία στην άκρη του δρόμου ,  της αδειάζει ο μπάτσος στο πρόσωπο ένα κάρο χημικά . Φωτογραφία που έγινε σύμβολο στα χέρια των επαναστατημένων Τούρκων . Κάτι η γυναικεία φιγούρα της διαδηλώτριας που προσφέρεται ως εικόνα για συναισθηματισμούς . Κάτι το κόκκινο φόρεμα που , ως χρώμα , παραπέμπει σε λαϊκές εξεγέρσεις . Κάτι ο κόσμος που έχει ανάγκη από σύμβολα και αστικούς μύθους . Και να σου η Τουρκάλα με το κόκκινο φόρεμα να κάνει το γύρω του κόσμου ως το νέο σύμβολο αντίστασης κατά των καταπιεστών . Κάπου ανάμεσα στον Τσε και τον Φιντέλ .

    Και τώρα μεγάλε τους έκανες τα μούτρα κρέας . Βλέπουν όλοι οι καταπιεστές αυτή την εικόνα και έχουν χεστεί επάνω τους . Σκέφτονται όλους τους επαναστατημένους ανά τον κόσμο να κάθονται ατάραχοι να τρώνε δακρυγόνα στα μούτρα και τους πιάνει κρύος ιδρώτας .  Και όλοι οι καταπιεσμένοι παίρνουν κουράγιο από την διαδηλώτρια με το κόκκινο φόρεμα και σκέφτονται ότι και αυτοί μπορούνε να φάνε στη μούρη τα δακρυγόνα . Just do it .
Συναισθηματισμοί και εξέγερση δεν πάνε μαζί . Αν θες να είσαι συναισθηματικός πήγαινε σε κανένα κινηματογράφο να δεις κανένα μελό .

     Αλλά δεν φταίει κανένας άλλος . Αυτοί οι ποιητές φταίνε που , χρησιμοποιώντας τη μεταφυσική φιλοσοφία τους κάνουν τα σκατά να φαίνονται ήλιος και θάλασσα , όπως λέει και ένα παλιό τραγουδάκι . Και εσύ ψαρώνεις και αρχίζεις να μπερδεύεις την εξέγερση με τις αγάπες και τα λουλούδια κα ότι θα αλλάξεις τον κόσμο με τραγούδια και χορούς και πριν προλάβεις να καταλάβεις τι έγινε τρως άλλη μια σφαλιάρα , και άλλη μία , και άλλη μία … 

     Αλλά εσύ εκεί , στο χορό και στο τραγούδι και  “μπήκαν οι εχθροί στην πόλη” και “πότε θα κάνει ξαστεριά” . Το καλοκαίρι ρε μεγάλε θα κάνει ξαστεριά όταν θα είσαι ξαπλωτός στη παραλία με τους υπόλοιπους συντρόφους και θα αναπολείς την Τουρκάλα με το κόκκινο φόρεμα . 

     Αν βρεις στην ιστορία ολόκληρου του πλανήτη έστω και μια περίπτωση λαού που διεκδίκησε ειρηνικά τα δικαιώματα του και δικαιώθηκε , εγώ θα κάτσω να με χέσεις . Ειρηνικές επαναστάσεις κάνουν μόνο τα στρουμφάκια . Όλοι οι άλλοι διεκδικούν αν θέλουν να κερδίσουν . Άσε λοιπόν τα λουλούδια στα στρουμφάκια και βούτα κανένα λοστάρι γιατί αλλιώς σε βλέπω στο στρουμφοχωριό παρέα με τον γκρινιάρη .

Σημείωση : Τη φώτο τη βούτηξα κανονικότατα από τη "φαρμακόγλωσσα Κίρκη" http://farmakoglwssa-kirki.blogspot.gr