Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Ο νικητής παίρνει δώρο την ΕΡΤ .


     Σε παρέμβαση στο θέμα της ΕΡΤ φέρεται να προέβη ο πρόεδρος της Δημοκρατίας , Κάρολος Παπούλιας .

     Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες , ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θεωρεί ότι η αναδιάρθρωση και εξυγίανση της ΕΡΤ μπορεί και πρέπει να γίνει με την κρατική τηλεόραση “εν λειτουργία”. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες , αυτό πρέπει να γίνει το ταχύτερο δυνατό γιατί , όπως γλαφυρά δήλωσε , θα χάσει τον Πύργο του Ντάουντον”.

Μάλιστα ο Πρόεδρος της δημοκρατίας προχώρησε ένα βήμα παραπέρα απειλώντας ότι σε περίπτωση που δεν επαναλειτουργήσει αμέσως η ΕΡΤ , θα μας ξαναθυμίσει ότι ήταν αντιστασιακός κατά την Γερμανική κατοχή.


     Κάτω από αυτές τις συνθήκες , και αντιμετωπίζοντας την σθεναρή αντίδραση του προέδρου  φαίνεται ότι το ξανασκέφτεται ο πρωθυπουργός . Το επιτελείο της ΝΔ , με επικεφαλής τον  Φαήλο Κρανιδιώτη , βρίσκεται σε οργασμό συσκέψεων προσπαθώντας να βρει λύση ώστε να κάμψει την αποφασιστική αντίσταση του προέδρου . Γιατί μια φορά αντιστασιακός , πάντα αντιστασιακός .

     Η λύση που φαίνεται ότι έπεσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων  ήταν να επαναλειτουργεί η ΕΡΤ κάθε μέρα από τις οκτώ το πρωί έως τις οκτώ το βράδυ παίζοντας το ημερήσιο πρόγραμμα σε fast forward για να χωρέσει στον μισό τηλεοπτικό χρόνο . Τις υπόλοιπες ώρες η κυβέρνηση θα στέλνει τα ΜΑΤ να κατεβάζουν τους διακόπτες ώστε να μαυρίζει η οθόνη και να προχωράει η αναδιοργάνωση της ΕΡΤ.

     Παρόλαυτα ο Πρόεδρος δεν φαίνεται να συμφωνεί με την συγκεκριμένη λύση αφού θέλει να βλέπει ΕΡΤ εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο .

     Αυτή την κρίσιμη στιγμή εμφανίστηκε ο Βενιζέλος με νέα πρόταση . Πρότεινε να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ με κανονικό πρόγραμμα και ταυτόχρονα να εξυγιάνουν το STAR . Όταν ολοκληρωθεί η εξυγίανση του STAR , θα αλλάξουν συχνότητες η ΕΡΤ με το STAR και έτσι θα έχουμε πλέον εξυγιασμένη ΕΡΤ χωρίς να έχει χρειαστεί να διακόψει το πρόγραμμα της . Κάπου εκεί παρενεβλήθει ο Στουρνάρας ως υπουργός οικονομικών και ενημέρωσε ότι η εξυγίανση του STAR όπως και όλων των υπόλοιπων ιδιωτικών καναλιών είναι πρακτικώς αδύνατη οπότε και αυτή η πρόταση θεωρήθηκε ανέφικτη .


     Κάπου εδώ μίλησε και ο Κουβέλης λέγοντας : “Ε τότε να πάμε σε εκλογές” . Και όλοι μαζί αποφάσισαν ότι αυτή θα είναι η καλύτερη λύση . Μάλιστα αποφάσισαν ότι ο νικητής θα πάρει την ΕΡΤ δώρο . Και όλοι μαζί βάλανε στην τηλεόραση το μαύρο της ΕΡΤ για να θυμούνται την ιστορική στιγμή που οι τρικομματικοί επιτέλους διαφώνησαν σε κάτι .

Σχετικά με την ΕΡΤ :