Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Στο μυαλό του Αντώνη Σαμαρά ( ή Γιατί έκλεισε η ΕΡΤ ΟΕΟ ;)


    Πες με χαζό , πες με ηλίθιο (μόνο χρυσαυγίτη μη με πεις , θα μαλώσουμε) για να πω την αμαρτία μου ακόμα δεν κατάλαβα γιατί έκλεισαν την ΕΡΤ . Κάτι είπε ο Σίμος στο Μπραβίσιμο της Ρούλας , κάτι είπε και ο Σαμαράς στο μέγαρο μπροστά στο κοινό του , αλλά ακόμα δυσκολεύομαι .

    Εκεί λοιπόν που καθόμουνα χθες το πρωί και έβλεπα στην τηλεόραση διαφημίσεις για σουτιέν pretty bra και για τηγάνια teriyiakki (κάπως έτσι το έπιασα) προσπαθούσα να σκεφτώ τους λόγους , να μπω στο μυαλό του Αντώνη Σαμαρά ρε αδερφέ . (Μην το γελάς , ψάξε ψάξε κάτι θα βρεις). Μετά από πολύ ψάξιμο κατέληξα στα ακόλουθα συμπεράσματα .


Από εκεί και πέρα εσύ πάρε όποια θες . Μπορείς να κάνεις και συνδυασμούς , παίξε και σύστημα . Σκέψου και μόνος σου και αν βρεις κάτι καινούριο ειδοποίησε με , θα με φάει η αγωνία .

·      Για να απολυθούν άμεσα 2500 εργαζόμενοι του δημοσίου τομέα όπως προστάζει η τρόικα .
Συμφωνείς δεν συμφωνείς αποτελεί τον πιο λογικό λόγο . Πόσους πρέπει να απολύσουμε ; Τόσους . Που έχουμε τόσους  ; Στην ΕΡΤ ! Άρα κλείνουμε την ΕΡΤ . Αύριο θα αποφασίσει η τρόικα να απολυθούν άλλοι τόσοι . Που έχουμε άλλους τόσους ; Στο τάδε νοσοκομείο.  Κλείσε και το τάδε νοσοκομείο … και πάει λέγοντας .

·      Γιατί η ΕΡΤ ήταν ένας οργανισμός που κατασπαταλούσε το δημόσιο χρήμα .
Ποιοι όμως , συγκεκριμένα , σπαταλούσαν το δημόσιο χρήμα ; Οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν ;
Και γιατί ρε Σαμαρά δεν εξυγιάνεις τον οργανισμό κατά τη λειτουργία της ; Αν δεν μπορείς να εξυγιάνεις έναν οργανισμό 2500 ατόμων , πως διάολο θα εξυγιάνεις μια χώρα έντεκα εκατομμυρίων κατοίκων ; Δεν μπορείς , άρα είσαι ανίκανος , άρα φεύγεις . Ο επόμενος εθνοσωτήρας παρακαλώ να περάσει .

·      Επειδή ο Σαμαράς ψάχνει λόγους να πάει σε εκλογές .
Βρίσκεται ένα με δύο τοις εκατό μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ , έχει και υπόψη του ότι η κρίση θα χειροτερέψει , οι υποσχέσεις και οι ελπίδες θα αποδειχθούν φρούδες οπότε ή τώρα ή ποτέ .

·      Επειδή ο Σαμαράς προσπαθεί να ζυγίσει τις κοινωνικές αντιδράσεις σε περιπτώσεις μελλοντικής επιβολής ακραίων ή ακόμα και σοκαριστικών μέτρων .
Μην νομίζεις ότι έχουμε ξεμπερδέψει με την κρίση . Σήμερα μέσα σε μια νύχτα κλείνει η ΕΡΤ , αύριο τα δημόσια σχολεία και μεθαύριο τα δημόσια νοσοκομεία . Και μη με πεις υπερβολικό . Μια υπόθεση κάνω . Μην ξεχνάς όμως ότι και το κλείσιμο της ΕΡΤ προχθές ήταν απλώς μια υπόθεση . Μια υπερβολή .

·      Για να δοκιμάσει τους κυβερνητικούς εταίρους  – Βενιζέλο Κουβέλη – και να δει που αλλού μπορεί να βρει συμμαχίες – χρυσή αυγή .
Με το σκεπτικό ότι ο Σαμαράς έχει στο σχέδιο και άλλα μέτρα – μη ξεχνάς τις επόμενες απολύσεις στο δημόσιο -  θέλει να ξέρει αν μπορεί να στηριχθεί στα δεκανίκια του ή αν θα πρέπει να βρει άλλα . Τα ήδη υπάρχοντα δεκανίκια , δημοσκοπικά ,  έχουν κοντύνει υπερβολικά οπότε είναι άγνωστο αν θα μπορέσουν στις επόμενες εκλογές να έχουν ποσοστά που θα τους επιτρέψουν να στηρίξουν μια κυβέρνηση . Αντίθετα η χρυσή αυγή  , που αυτή τη στιγμή έχει μεγαλύτερα ποσοστά από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ μαζί , μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη στήριξη σε περίπτωση συγκυβέρνησης  . Άσε που  η ΝΔ του Σαμαρά ιδεολογικά βρίσκεται πολύ πιο κοντά στη χρυσή αυγή παρά στο ΠΑΣΟΚ και στη ΔΗΜΑΡ . Μια που το έφερε η κουβέντα , τι να κάνει εκείνο το κορίτσι , η Ντόρα ;

·      Επειδή ο Σαμαράς είναι σχιζοφρενής .
Μην το γελάς καθόλου . Αν αύριο – μεθαύριο πάθει καμιά κρίση , αρχίζει να μιλάει ακατάληπτα και να βγάζει αφρούς από το στόμα , μη ξαφνιαστείς . Μήπως και σήμερα το ίδιο δεν κάνει ;