Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Όταν η Άνγκελα συνάντησε τον Αντώνη .



“Πως άλλαξες έτσι ρε Παπανδρέου” ; τον ρώτησε η Μέρκελ . “Ίδιος ο Σαμαράς έγινες” . 


“Ο Σαμαράς είμαι” απάντησε ο πρωθυπουργός και όλοι οι παρευρισκόμενοι ξέσπασαν σε γέλια . Όλοι εκτός από τον Σαμαρά ο οποίος δεν καταλάβαινε τίποτα . “Γιατί γελάνε οι Γερμανοί” ;  αναλογίστηκε καθώς έσφιξε την εικόνα της παναγιάς που είχε στην τσέπη του με την βοήθεια της οποίας όλα θα πάνε καλά .


“Μην ανησυχείς” , του σιγοψιθύρισε ο Σόιμπλε , καθώς προσπαθούσε να κρατήσει τα γέλια του , “ένα γερμανικό αστείο θυμηθήκαμε” . 

Έχοντας λύσει την παρεξήγηση , ο φερόμενος ως Έλληνας πρωθυπουργός αποφάσισε να περάσει στην αντεπίθεση . “Επιμήκυνση” φώναξε και σχεδόν αμέσως όλη η Γερμανική πολιτική ελίτ ξαναξέσπασε σε γέλια . 

Σκέφτηκε να αναφέρει και την λέξη αναδιαπραγμάτευση αλλά ξαφνικά θυμήθηκε “αφού ποτέ δεν έχει γίνει διαπραγμάτευση πως θα γίνει αναδιαπραγμάτευση” ; και σώπασε .

Αποφάσισε λοιπόν να αφήσει το κοφινάτο βιδωτό και στο τέλος καρφωτό για τον Τσίπρα όταν θα βγει πρωθυπουργός και αυτός απλώς να πάει με τα νερά της .  “ Θα τα πουλήσουμε όλα “ ψέλλισε.

 “Κάντε το και τα ξαναλέμε” του απάντησε η Μέρκελ και όλοι μαζί ξέσπασαν για τρίτη φορά σε γέλια .

“Τι σκατά παίρνουν αυτοί οι Γερμανοί και γελάνε έτσι ; Ρε λες να νομίζουν ακόμα ότι είμαι ο Παπανδρέου” ; σκέφτηκε ο πρωθυπουργός και αποφάσισε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους . Οπλίστηκε με όσο κουράγιο του είχε απομείνει , έσφιξε ακόμα πιο δυνατά την εικόνα της παναγιάς που είχε στην τσέπη του και με την βοήθεια της οποίας όλα θα πάνε καλά και με τρεμάμενη φωνή ψέλλισε : “ Είμαι ο Παπανδρέου και είμαι καλά” .

“Το ξέρουμε Αντωνάκη , το ξέρουμε” του απάντησε η Μέρκελ . “Μας έχεις πείσει , είσαι πλέον αξιόπιστος . Συνέχισε”. Και σύσσωμη η Γερμανική πολιτική ελίτ αποχώρησε .

Αφού ολοκληρώθηκε η συνάντηση , ο Σαμαράς πήρε τον κατήφορο για Γαλλία όπου τον περιμένει ο Ολάντ . “Να θυμηθώ να πάρω μια καινούρια εικόνα της παναγίας με τη βοήθεια της οποίας όλα θα πάνε καλά” αναλογίστηκε ο Σαμαράς που μοιάζει στον Παπανδρέου αλλά καθόλου με τον πρωθυπουργό της χώρας.  “Από το πολύ σφίξιμο , μπουρδέλο την έκανα αυτή” . “Και να θυμηθώ , όταν με το καλό επιστρέψω στην πατρίδα , να επισκεφτώ τον Παπανδρέου . Το πεθύμησα το παλιόπαιδο” .

Το στρατηγικό σχέδιο του Σαμαρά :
Επιμήκυνση για πολλαπλούς οργασμούς .