Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Κυβέρνηση με σύστημα Αλέφαντου . Όλοι πίσω από την μπάλα να φάμε τον Τσίπρα .

Σε μεγάλους μπελάδες έχει μπει ο Παπούλιας την τελευταία εβδομάδα προσπαθώντας να δημιουργήσει κυβέρνηση από το μηδέν . Τόσο τρέξιμο έχει να κάνει από … ποτέ . Τους μαζεύει έναν-έναν , δύο-δύο , τρεις-τρεις , σκαρφίζεται διάφορους συνδυασμούς , διάφορα συστήματα … διαβάζει Μουρίνιο , Ομπράντοβιτς , μιλάει με Αλέφαντο …  τίποτα . Κολλάει το πράγμα . Μέχρι και με τον Μιχαλολιάκο θα συναντηθεί . Όλο το σαββατόβραδο ξεσκόνιζε το βιβλίο με τα παραγγέλματα .

Παρόλα αυτά ο Παπούλιας , ως συνετός πρόεδρος της δημοκρατίας , κάνει ότι είναι δυνατόν να μας γλυτώσει από την καταστροφική ακυβερνησία ή έστω από την καταστροφική “κυβερνησία”  .Την κυβέρνηση αυτού του ακροαριστερού με τάσεις προς τον αναρχοκομμουνισμό , του  Τσίπρα εννοώ που έχει σκοπό να μας οδηγήσει στον γκρεμό . Φαντάζομαι το έχεις αντιληφθεί αφού το λένε όλοι . Η Στάη , ο Pretender , ο Χατζηνικολάου , ο Ευαγγελάτος , τα ξένα μέσα , ο Σόιμπλε … όλοι .
Σε πρόσφατες δηλώσεις του τόνισε ότι υπάρχουν ψήγματα αισιοδοξίας για μια κυβέρνηση με ψήγματα δημοκρατίας . Πάντως αν ξαφνικά κάποιος άγνωστος σου χαρίσει ένα γιαούρτι στη μούρη , μην αναρωτηθείς Παπούλια … θα τον έχουν αγγίξει τα ψήγματα .
Τα πρώτα δυσάρεστα αποτελέσματα της ακυβερνησίας είναι ήδη εμφανή . Ο Παναθηναικός , καθαρά ακυβέρνητος , αποκλείστηκε από τον τελικό του final four . Με μια κυβέρνηση Σαμαρά , Βενιζέλου , Κουβέλη την κούπα θα την είχε στο τσεπάκι .
Ο λαός όμως φαίνεται να έχει αντίθετη γνώμη . Από την μία οι νωπές μνήμες των τελευταίων κυβερνήσεων Βενιζέλου , Παπανδρέου junior , Καραμανλή junior (τις οποίες μάλλον καταστροφικές θα χαρακτήριζες )  , από την άλλη τα δακρυγόνα που φαίνεται ότι σε κάνουν να βλέπεις καλύτερα και τα αποτελέσματα είναι εμφανή . Οι πρώτες μετεκλογικές δημοσκοπήσεις δείχνουν προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ . Όλου του ΣΥΡΙΖΑ , όχι κάποιων συνιστωσών του . Ακούς Αλέκα ; Σιγά μην ακούς .
Βλέπω λοιπόν σε κάνα μήνα να γίνονται εκλογές , ο Τσίπρας να βγαίνει πρώτος με διαφορά και στο αμέσως επόμενο δευτερόλεπτο να καταστρεφόμαστε .  Γιαυτό σου λέω όχι στον Τσίπρα . Είναι σατανάς , 666 , κολλητός του Μπακούνιν , γνωστός του Τρότσκι , κρυφοχρυσαυγίτης , η μετενσάρκωση του Στάλιν , ο αντίχριστος ο ίδιος … τι άλλο να σου πω για να σε πείσω . Τι ψέμα να σου πω για να αποκοιμηθείς … Τσάμπα σε ψεκάζουν τόσα χρόνια ;
Μεταξύ μας τώρα , εγώ την τελευταία εβδομάδα νοιώθω μια χαρά . Και έχω την εντύπωση ότι με κυβέρνηση Τσίπρα θα νοιώθω ακόμα καλύτερα . Λες να είμαι άρρωστος γιατρέ μου ;