Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Για όλα φταίει το σύμπαν !

"Όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ, όλο το Σύμπαν συνηγορεί ώστε να το πετύχεις"

Αυτό είναι το πιο γνωστό απόφθεγμα του Πάολο Κοελιο. Πόσο αλήθεια όμως είναι αυτό;
Έχω την εντύπωση ότι όλο το σύμπαν έχει συνηγορήσει ώστε να βγει πρώτο κόμμα ξανά το ΠΑΣΟΚ με αρχηγό τον Βενιζέλο . Αν συμβεί αυτό τότε το ΠΑΣΟΚ θα μοιάζει με τον Ολυμπιακό . Όποιον προπονητή και αν παίρνει , το πρωτάθλημα το έχει στο τσεπάκι . Ας είναι καλά η διοίκηση , ότι και αν σημαίνει αυτό .

Τι εννοεί όμως ο Κοέλιο με τη λέξη σύμπαν; Συμπεριλαμβάνεται και ο Σαμαράς στο σύμπαν; Σαφώς και ΝΑΙ. Αν και φαίνεται να ζει εκτός τόπου και χρόνου…  Διότι ο Σαμαράς είναι ο πρώτος που ωθεί το ΠΑΣΟΚ στη πρωτιά . Ακόμα και φανατικός δεξιός να είσαι , μόλις τον ακούς , την ακούς και το ξανασκέφτεσαι . Θολώνεις και αρχίζεις να ρέπεις προς άλλες κατευθύνσεις δεξιές , δεξιότερες , ακροδεξιότερες  .

Επίσης μέρος του σύμπαντος αποτελούν  οι αριστερές δυνάμεις της χώρας οι οποίες  συμφώνησαν τελικά ότι διαφωνούν σε όλα με αποτέλεσμα την ουσιαστική αποδυνάμωση τους . Και όταν αποδυναμώνεται η αριστερά ποιος δυναμώνει ; Η δεξιά πέφτει λίγο μακριά , άρα επωφελείται το κέντρο . Η αριστερά θυμίζει τον λαγό που στέκεται στη μέση του δρόμου κοιτάζοντας επίμονα τα φώτα του φορτηγού με την ελπίδα να το σταματήσει με τη δύναμη του βλέμματος . Ή έστω με τη δύναμη του σύμπαντος … του Κοέλιο .

Ακόμα και σε ιδεολογικό επίπεδο το σύμπαν είναι ΠΑΣΟΚ . Αν είσαι αριστερός αρπάζεσαι με τους άλλους αριστερούς , και αν είσαι δεξιός αρπάζεσαι με τους άλλους δεξιούς . Και είναι πολλοί πανάθεμα τους και οι δεξιοί και οι αριστεροί . Όρεξη να ΄χεις να πλακώνεσαι . Άρα το ΠΑΣΟΚ την βγάζει ατσαλάκωτο .

Το σημαντικότερο όμως για το ΠΑΣΟΚ είναι ότι έχει πείσει φίλους και εχθρούς πως ανήκει στον κεντρώο χώρο άρα μπορεί να αντλήσει ψήφους από όλο το σύμπαν . Από δεξιά , από αριστερά , από επάνω , από κάτω , από εμπρός , από πίσω … από όπου να ΄ναι . Μεγάλη μαγκιά .

Εκεί λοιπόν που όλοι έβριζαν το ΠΑΣΟΚ , σήμερα ο Βενιζέλος με τη μασελίτσα του τρώει σιγά – σιγά τη διαφορά από τον Σαμαρά .

Τελικά η προοπτική του ΠΑΣΟΚ δεν οφείλεται στο σύμπαν του Κοέλιο . Οφείλεται στο marketing , στην ανικανότητα των άλλων , στην ελληνική κουλτούρα και σε ότι άλλο θες αλλά σίγουρα όχι σε δήθεν συμπαντικές δυνάμεις . Οι οποίες πολλές φορές λειτουργούν ως άλλοθι με σκοπό την αυτοδικαιολόγηση ολόκληρου του έθνους για τα δεινά του .
Να το πω απλά : έχουμε ότι αξίζουμε να έχουμε . Και αυτή τη στιγμή αξίζουμε ΠΑΣΟΚ , Σαμαρά , Καρατζαφέρη , χρυσή αυγή …

Αν λοιπόν στις 6 Μαΐου δεις τον Βενιζέλο καβάλα στο άλογο μην προβληματιστείς . Γιατί το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό . Δεν φταις εσύ για αυτό  … το σύμπαν …