Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Αρχίζουμε


Άπαντες σε συσπείρωση κάλεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος  τρεις ημέρες πριν από τις εσωκομματικές κάλπες για την ανάδειξη του νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ. Τόνισε ότι η διαδικασία της Κυριακής πρέπει να θυμίσει γιορτή Δημοκρατίας με έναν υποψήφιο .
Το σύνθημα που λανσάρει για να διαφημίσει την υποψηφιότητα του είναι λιτό και ταυτόχρονα τρομακτικό  : “Αρχίζουμε” .
Μου θυμίζει το σύνθημα του προηγούμενου , που μας προέτρεπε να “πάμε” . Οι μισοί έλληνες τον ακολούθησαν και όλοι μαζί γκρεμοτσακιστήκαμε . Μήπως αντί να αρχίσουμε καλύτερα να τελειώσουμε ;
Το παρήγορο είναι ότι , από ότι φαίνεται , μόνος του θα αρχίσει αφού δεν βλέπω να τον ακολουθούν και πολλοί . Οι δικοί του , μέσα στο κόμμα , σιγά – σιγά την κάνουν , οι ψηφοφόροι την έκαναν προ πολλού και βρίσκεται σήμερα ο Ευάγγελος μόνος του να ακροβατεί μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας στη προσπάθεια του μα ξεπεράσει το 10% στις επερχόμενες εκλογές . Η μοναξιά του σχοινοβάτη . Μαζί με την Ελλάδα γύρισε και το ΠΑΣΟΚ 35 χρόνια πίσω .
Αφού έμεινε πανί με πανί από ψηφοφόρους αποφάσισε να στραφεί στην ευρύτερη κεντροαριστερά που στο παρελθόν δεν απογοήτευσε το ΠΑΣΟΚ . Πάντα οι αριστεροί , imitation και μη , έδιναν την ώθηση που χρειάζονταν ο σοσιαλισμός με φόντο την κεντροδεξιά απειλή .
Σήμερα όμως η απειλή της δεξιάς ανταγωνίζεται την σοσιαλιστική απειλή οπότε βλέπω τον Βενιζέλο να παίρνει από τα τρία το μακρύτερο και να στρογγυλοκάθεται στην πέμπτη θέση του εκλογικού βόθρου .
Σε μια απέλπιδα προσπάθεια συναισθηματικής μπαρούφας απηύθυνε πρόσκληση σε όλους τους φίλους να ξανασφίξουν τα χέρια . Χέρι – χέρι με τον Βενιζέλο .
Ερωτηθείς για τη μοναδική υποψηφιότητα, απάντησε ότι στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος . Και στους ΠΑΣΟΚους το μεγαλύτερο λαμόγιο , προσθέτω εγώ .
Σε ό,τι αφορά τον αντικαταστάτη του στο υπουργείο των Οικονομικών ομολόγησε ότι όποιος και αν αναλάβει την καρέκλα του υπουργείου στην πραγματικότητα όρθιος θα μείνει αφού στην καρέκλα έχουν στρογγυλοκάτσει οι γνωστοί φίλοι μας από το εξωτερικό και δεν κουνιούνται με τίποτα .
Σε ό,τι αφορά τη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας του ΠΑΣΟΚ υπό την ηγεσία του, ο Βενιζέλος είπε ότι όταν αναλάβει και τυπικά τα καθήκοντα του θα είναι όλοι οι άλλοι μαζί και ο ψωριάρης μόνος του .
Πρόσθεσε ακόμα ότι με τον Παπαδήμο είχε και έχει μια εξαιρετική συνεργασία αφού όλες τις μαλακίες τις έκαναν παρέα και ευελπιστεί να συνεχίσουν να τις κάνουν .
Καλά λόγια επιφύλαξε και για τον κ. Σόιμπλε ο οποίος επεσήμανε ότι είναι φίλος του ΠΑΣΟΚ και γι’ αυτό του συμπεριφέρθηκε πολύ τρυφερά όλον αυτόν τον καιρό που συνεργάστηκε με την κυβέρνηση κατοχής .
Τέλος προανήγγειλε ότι θα στηθούν πολλές κάλπες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, μπας και ψαρέψουν κανέναν ξεχασμένο από τον χρόνο ΠΑΣΟΚο. Γιατί στην εποχή της πανούκλας και ο τελευταίος ΠΑΣΟΚος μετράει .

Διάβασε επίσης