Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Λέσχη ανάγνωσης ΠΑΣΟΚ

Λέσχη ανάγνωσης προτίθενται να διοργανώσουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ . Η λέσχη θα πραγματοποιείται πριν από την ψήφιση κάποιου νόμου ώστε να μαζεύονται οι βουλευτές και να διαβάζουν τα νομοσχέδια δυνατά και καθαρά . Στη συνέχεια , αφού τα συζητήσουν , θα κάνουν ο ένας στον άλλο ερωτήσεις κατανόησης κειμένου , θα βρίσκουν στο λεξικό τις άγνωστες λέξεις και τέλος θα γράφουν μία περίληψη 10 γραμμών. Με αυτόν τον τρόπο θα έχουν την ευκαιρία να μαθαίνουν τι πρόκειται να ψηφίσουν ώστε να μην παίρνουν τον κοσμάκη στον λαιμό τους από άγνοια .

Την ιδέα έριξε ο Χρυσοχοίδης ο οποίος ενώ μέχρι σήμερα ήταν από τους χειρότερους μαθητές του ΠΑΣΟΚ , αφού δεν είχε διαβάσει ούτε ένα νομοσχέδιο και πέρναγε τις τάξεις με γλείψιμο και σκονάκια  , αποφάσισε να αλλάξει μυαλά και να βελτιώσει λίγο το νοητικό του επίπεδο (μην νομίζεις ότι παίρνει και μεγάλη βελτίωση ) . Ο ίδιος δηλώνει σε στενούς του κύκλους ότι δεν καμαρώνει που δεν διάβαζε αλλά είχε άλλες υποχρεώσεις και καθήκοντα που τον κράταγαν  μακριά . Είχε να αντιμετωπίσει το έγκλημα . Τώρα στο υπουργείο ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας έχει άπλετο χρόνο διαθέσιμο αφού ούτε ανάπτυξη έχουμε ούτε ανταγωνιστικοί είμαστε . Αποφάσισε λοιπόν να το ρίξει στο διάβασμα . Ξεκίνησε με κάτι Playboy , έναν οδηγό κάμα σούτρα και κάτι άλλα τσοντοπεριοδικά για να ξαναθυμηθεί το άθλημα . Και όταν νιώσει έτοιμος θα οργανώσει την πρώτη συνάντηση της λέσχης ανάγνωσης ΠΑΣΟΚ .
Αρκετά στελέχη εξέφρασαν την επιθυμία να συμμετάσχουν στη λέσχη όπως ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και νυν ανεξάρτητος Κουρουμπλής , ο οποίος αν και τυφλός διαβάζει σαν τρελός  , ο Πάγκαλος ο οποίος έμαθε ότι μετά από κάθε ανάγνωση θα ακολουθεί μπουφές , ο Παπανδρέου που του δίνεται η ευκαιρία να βελτιώσει τα ελληνικά του και φυσικά η Διαμαντοπούλου η οποία σκέφτεται να εντάξει τη λέσχη υπό την αιγίδα του υπουργείου παιδείας , στον τομέα της δια βίου μάθησης για ραμολιμέντα .
Τη λέσχη ανάγνωσης θα επιβλέπει ο αλήστου μνήμης και φήμης συγγραφέας Νίκος Παπανδρέου , αδερφός του άλλου , ο οποίος ως γνωστόν έχει κάνει τρελή περιουσία χάρη στο συγγραφικό του έργο . Σίγουρα κάθε ελληνική οικογένεια έχει και από ένα βιβλίο του σπίτι της . Μη σου πω και δύο .
Μάλιστα ανακοινώθηκε και το θέμα της πρώτης συνάντησης : “Μνημόνιο για αρχάριους , ένα απλό βοήθημα για απλούς βουλευτές - Τελικά, πώς δημιουργείται το μνημόνιο; Ποιός το δημιουργεί; Πόσα μνημόνια υπάρχουν στον κόσμο; ” .
Γιατί το διάβασμα πολλοί μίσησαν , το μνημόνιο ουδείς .